Οδηγός συναινετικού διαζυγίου: 7 ερωτήσεις/απαντήσεις για το συναινετικό διαζύγιο

συναινετικό διαζύγιο, δικηγόρος, καβάλα, kavala lawyer

Σύμπτυξη όλων | Άνοιγμα όλων

1. Χρειάζεται ένας δικηγόρος και για τους δύο συζύγους για το συναινετικό διαζύγιο?

Όχι πλέον μετά τις νέες αλλαγές με το νόμο 4509/2017 απαιτείται ένας δικηγόρος για καθένα σύζυγο και το διαζύγιο εκδίδεται με συμβολαιογραφική πράξη σύμφωνα με τα άρθρα 1441 και 1438 Αστικού κώδικα όπως ισχύουν μετά τις τροποποιήσεις τους.

2. Πόσο διάστημα απαιτείται πλέον για το συναινετικό διαζύγιο?

Πλέον το διαζύγιο βγαίνει πολύ σύντομα. Υπογράφονται έγγραφες συμφωνίες για την λύση του γάμου και αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά για την επιμέλεια, επικοινωνία και τη διατροφή τους για μια τουλάχιστον διετία από τους συζύγους και τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα και μετά από 10 μέρες υπογράφεται παρομοίως και η συμβολαιογραφική πράξη συναινετικού διαζυγίου που απο της καταχωρήσεώς της στο αρμόδιο ληξιαρχείο επέρχεται η λύση του γάμου.

3. Τι συμφωνητικά υπογράφονται από τους συζύγους στα πλαίσια συναινετικού διαζυγίου?

Υπογράφονται δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που προσκομίζονται στο συμβολαιογράφο που θα συντάξει τη πράξη συναινετικύ διαζυγίου. Στο ένα συμφωνούν οι σύζυγοι να λύσουν συναινετικά τον γάμο τους. Στο δεύτερο συμφωνητικό, που υπογράφεται αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά συμφωνούν τουλάχιστον για μια διετία για την επιμέλεια και την επικοινωνία τους και για την διατροφή τους. Αυτά (μπορεί να είναι και ένα συμφωνητικό) επικυρώνονται από τον συμβολαιογράφο

4. Μετά την καταχώρηση στο ληξιαρχείο της πράξης συναινετικού διαζυγίου τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν?

Θα πρέπει σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου να υποβληθεί αίτηση στον αρμόδιο εισαγγελέα για παραγγελία πνευματικής λύσης του γάμου και μετάβαση στην αρμόδια Μητρόπολη για να ζητηθεί υποχρεωτικά και να παραληφθεί το πνευματικό διαζευκτήριο, ώστε να είναι δυνατή τέλεση νέου θρησκευτικού χριστιανικού γάμου. Είναι απαραίτητη η συνδρομή του δικηγόρου σε όλη τη μετά το διαζύγιο διαδικασία προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

5. Θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα για το συναινετικό διαζύγιο?

Μπορείς να ενημερωθείς περισσότερο για το συναινετικο διαζύγιο.

Σχετικά με το θέμα τα άρθρα στο blog μου kavala lawyer με τίτλο: Συναινετικό διαζύγιο στη πράξη ν. 4509/2017 και Συναινετικό μετά το ν. 4509/2017.

Σχετικές αναζητήσεις για αυτό το θέμα: νεο συναινετικο διαζυγιο υποχρεωτικά με δυο δικηγορους και συμβολαιογραφο, νεα διαδικασια συναινετικου διαζυγιου, κοστος διαδικασιας συναινετικου διαζυγιου, συναινετική λύση γάμου με συμβολαιογραφική πράξη και καταχώρηση στο αρμόδιο ληξιαρχείο. Συναινετικο διαζυγιο για γρηγορη λυση του γαμου και λιγα εξοδα συγκριτικα με το εν αντιδικια διαζυγιο. Με το συναινετικο διαζυγιο ρυθμιζονται και θεματα επιμελειας, επικοινωνιας και διατροφης ανηλικων τεκνων τουλαχιστον για μια διετια. Πώς να ζητήσεις διαζύγιο, διαδικασία διαζυγίου, συναινετικό διαζύγιο, διαζύγιο εν αντιδικία, συμβουλές, καβάλα, δικηγόρος διαζυγίων, οικογενειακού δικαίου, συναινετικο διαζυγιο με συμβολαιογραφική πραξη, διαζυγιο με κοινη συναίνεση, κοινη συναινεσει διαζυγιο, συναινετικό διαζυγιο υποχρεωτικά με δυο δικηγορους και συμβολαιογραφο.

Επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις με τον ειδικό δικηγόρο διαζυγίων-οικογενειακού δικαίου Γιώργο Γιαγκουδάκη για να σε ενημερώσει σχετικά με το θέμα που σε απασχολεί ή να σου δώσει την νομική συμβουλή που χρειάζεσαι ή ακόμη να σε εκπροσωπήσει αν θέλεις να πάρεις ΑΜΕΣΑ συναινετικό διαζύγιο. Για επικοινωνία κάλεσε στα τηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com


Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com | Μετάβαση στο site μου